Mooi rood is niet lelijk

Nu is het de oogsttijd voor verse borlotti c.q. borlotto-bonen. Laat u ze wat langer hangen, dan drogen ze en hebben we gedroogde bonen voor de winter en de zaai volgend jaar. Pluk wel de goede bonen.

U plukt de peulen waarvan duidelijk is dat ze fikse bonen bevatten. In allerjongste stadium – alweer weken geleden – zijn de peulen groen, daarna krijgen ze een rode tekening. Deze verdwijnt op den duur en dan zijn de rood-wit, zullen we maar zeggen.

Als u deze plukt treft u er getekende bonen in aan. Maar als de peulen nog wat groen hebben, zijn de bonen nog wit/crème van kleur.

Mooi rood is niet lelijk 1.jpgEen bak geplukte bonen.

Mooi rood is niet lelijk 2.jpgHet resultaat nadat we onze eigen bonen hebben gedopt. U ziet de "witte'' bonen ertussen. Deze zijn afkomstig van….

Mooi rood is niet lelijk 3.jpg… die met nog wat groen tussen al het rood.

 

Nu is het zo dat de spikkels op de bonen met het koken verdwijnen, dus niemand zal naderhand weten dat er witte tussen zaten. En proeven ook niet.

 

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.