Maartwerk 2022
De vogels zingen dat het een lieve lust is. We mogen deze maand volop zaaien. Na de natte en langdurige herfst, kondigt het voorjaar zich aan. Waar was de winter?
De vogels zingen dat het een lieve lust is. We mogen deze maand volop zaaien. Na de natte en langdurige herfst, kondigt het voorjaar zich aan. Waar was de winter?
We hebben niet het eeuwige leven, maar afscheid nemen willen de meesten zo lang mogelijk uitstellen. Mits in goede gezondheid. Noorse onderzoekers constateerden dat je het leven met tot wel dertien jaar kunt verlengen, mits je de juiste voedselkeuze doet.
In 1998 plaatsten we twee Engelse kassen van red cedar. Na meer dan twintig jaar heeft een van de twee het begeven. Op 8 februari 2022 werd een grotere, nieuwe kas geplaatst van hergebruikt materiaal.
Arjanne Boekhout en Ruud Willems vormen een kunstenaarsduo dat prachtige afdrukken van groenten maakt. Zoiets moois moeten we wel promoten!
De steenuil’ is een erg leuk boek over een leuke vogel. Dit deeltje in de reeks over vogels van AtlasContact is echt een topper.
Het is al lang geleden dat februari echt koud was. Dus we gaan langzaam aan beginnen. We hebben ons zaaischema bijgewerkt en de zaden in huis. Maar wat kunnen we doen in de moestuin?
Alles aan de wilde cichorei is eetbaar. Het is ook een heilzame plant. En het heeft de allerblauwste bloemetjes uit de berm. Prachtig en nuttig tegelijk.
Om het nieuwe tuinjaar goed te beginnen hebben wij een mooi assortiment van eetbare planten en heesters samengesteld. Gedeeltelijk zelf gekweekt, maar gedeeltelijk hebben we ook ingekocht
Een sympathiek boek met de optimistische boodschap dat de aarde zich – bewezen! – kan herstellen, ook daar waar de ecologische schade onherstelbaar lijkt. Hoopgevende voorbeelden, die misschien voor sommige plaatsen in de Lage Landen inspirerend zijn.
Het Wildpluk Compendium heeft als ondertitel ‘de complete flora van de Lage Landen’. Marion de Kort heeft geen moeite bespaard om een ronduit imponerend boek samen te stellen, waarin je van vrijwel elke plant kunt opzoeken of het eetbaar is en wat de onderscheidende inhoudsstoffen zijn. Geweldig!
Klaartje Scheepers neemt de Nederlandse eetcultuur onder de loep aan de hand Allerhande, het magazine van Albert Heijn, dat pakweg zeventig jaar geleden voor het eerst verscheen. Informatief, boeiend en soms ook ontluisterend.
De afgelopen twee jaar is een aantal workshops en ook ons Sint Jan-evenement door Covid-19 geannuleerd. Maar we gaan van het beste uit, plannen weer het een en ander en dan zien we elkaar misschien.