Piepschuimvreters

The Scientist meldt op 11 maart 2020 dat gebleken is dat superwormen leven op styrofoam. Dat is hoopgevend voor de verwerking van ons vele piepschuimafval – het is natuurlijk de vraag wat ze uitpoepen.

De mei van 2020

April vergt traditiegetrouw het meeste zaai- en plantwerk. Binnen zijn de vorstgevoelige planten voorgezaaid. Ze wachten om naar buiten te gaan. Dat moet officieel na de IJsheiligen! Maar de voorspellingen zijn uitstekend. Zullen we het wagen? (Maar waarom?)

In beeld bij Dutch Cuisine

MergenMetz stond centraal in de nieuwsbrief van Dutch Cuisine die op 28 april 2020 werd verstuurd. Het leverde voorlopig heel veel ‘vind-ik-leuks’ op Facebook en ‘retweets’ op Twitter op. Maar het is belangrijk dat ook chefs zich laten leiden door wat er in het voorjaar allemaal is. Zoals daslook, paardenbloem en meer.

De mobiele slachterij – vervolg

De crowd-funding voor een slachthuis die bij de boer op het erf komt, loopt al enige tijd en kan nog wel een duitje meer gebruiken. Nog slechts vierduizend euro is nodig. Het wordt de hoogste tijd dat dit mooie initiatief van start gaat. Geef gul.

Het Groenteboekje

September vorig jaar verscheen Het Groenteboekje. Hoewel er met steun van Oxfam Novib is getracht een boodschap aan mee te geven, heeft het meer van een bundel alleraardigste recepten. En nu al afgeprijsd in de boekhandel.