De moestuin in juli 2020

Velen van ons blijven in de zomervakantie thuis, of vieren van huis uit vakantie. In de moestuin is het nu wat aanrommelen: beetje wieden, nog wat zaaien en uitplanten. Want nu zijn we in de gelukkige maand gekomen, waar we oogsten kunnen binnenhalen. De kroon op ons werk.

April in de moestuin

De laatste dagen van maart en de eerste dag van april eindigden als bijna winters. Koud. Maar het opkweken is begonnen. Deze maand staat vooral in het teken van de vruchtgewassen. Zowel die voor in de kas als die na de IJsheiligen naar buiten kunnen. En natuurlijk zaaien we gespreid allerlei andere groenten.

Maartwerk 2019

Volgens de deskundigen loopt de natuur een maand voor. Dat zal wel. Moeten we nu alles eerder doen, of houden we gewoon ons zaaiplan aan? Stick to your plan, is een veelgehoord Amerikaans motto. Dat doen we dan maar. De IJsheiligen komen immers ook niet een maand eerder.

November in de tuin

De moestuin ziet er niet zo mooi meer uit. Er is geoogst en dood en verderf slaat toe. De rustige periode breekt aan, maar er is nog wel het een en ander te doen. En natuurlijk water afsluiten en dakgoten schoonmaken van herfstblad.