Wie on tie-vie [3]

Woensdag 22 oktober 2014 was de laatste uitzending van EO’s Melk en Honing. Een extra bijzondere uitzending, want Angélique Schmeinck kookte niet alleen op open vuur, maar stond ook tussen de bonte bentheimer landvarkens om te laten zien hoe bijzonder dit ras is. En alles was bij MergenMetz opgenomen. Daar zijn we natuurlijk wel een beetje trots op.

Rare boon uit Norcia

Tijdens onze vakantie in Italië, 2011, bezochten we o.a. Norcia. Bij een norceria (varkensslager) kochten we vleeswaren en ook een zakje droge bonen. Ze lagen drie jaar in de koelkast en we zaaiden ze dit jaar.

De moraal van Tony van de Keuken

Ondanks, of misschien dankzij, alle publiciteit die erover is geweest, valt het boekje van Teun van de Keuken tegen. Laat er alsjeblieft geen derde druk komen. ‘De boodschappen van een Keurmeester’, zoals de ondertitel luidt, blijken causerieën met weinig diepgang. We hadden verwacht dat Teun het boek zou gebruiken om in het reine komen met “zijn” Tony Chocolonely, maar zelfs dat niet.

Vogels scheuren in 2015

Wij gaan voor de vogelscheurkalender 2015. Hierop is heel wat leuks beschreven: dus niet alleen over de dieren, maar ook anekdotes, grappige voorvallen en maatschappelijk relevante zaken.

Wie on tie-vie [1]

Omroep Gelderland is onder de titel Kluiven met Kleijs een mooie serie begonnen over eten. Lokaal, Gelders – maar het had net zo goed in heel Nederland kunnen zijn. Dus ook voor niet-Gelderlanders het kijken waard. En het moet gezegd: professioneel gemaakt en mooi gemonteerd.

Groenmoet, groenmoest uh… Groenmoes!

Alweer enige tijd geleden bracht Hans van Eekelen het fabuleuze boek Zaaiagenda uit. Een aanrader van de eerste orde. En zo stuitten we op zijn site Groenmoes en op zijn nieuwsbrief met dezelfde naam. We denken dat u dat ook kunt waarderen.

Momenten van tv-opnamen

Vier uur voor vier minuten. Donderdag 18 september 2014 werden bij ons opnamen gemaakt voor het EO tv-programma Melk & Honing. Meesterkok Angélique Schmeinck maakte twee gerechten voor twee uitzendingen van 8 en 22 oktober. Het team van Skyhigh TV kwam rond 08:15 uur en ging acht uur later weer richting Hilversum.

Blaassilene – Stridolo – Sculpit

We hebben blaassilene beschreven. In Italië wordt deze groente stridolo of sculpit genoemd en hier is ze uit de gratie geraakt. Het is zelfs een schaars voorkomende wilde plant. Maar ze smaakt uitstekend. Dus zaai het zelf!