Passie voor Tuinen – januari

Vorige week kwam het door de brievenbus van de abonnees en verscheen het in de schappen van de tijdschriftenhandel. Het januarinummer van Passie voor Tuinen. Met het tweede deel van de serie over de moestuin.

Passie voor Tuinen jan 2011 - coverJulia Voskuil schrijft het en onze moestuin is leidend voorwerp. We kennen Julia al van rond 2003, toen Het Genootschap der Vergeten Groenten ontstond en een heus blad Vergeten Groenten het daglicht deed zien. Hoe het met het genootschap gaat, is ons niet bekend. Het blad is in 2004 vier kwartalen verschenen. Maar Julia en wij hebben door de jaren heen het contact niet verloren.
Passie voor Tuinen jan 2011 - binnenwerk

Groenten kweken zonder tuin

Julia schrijft al bijna haar hele leven. Over van alles. Journalistieke producties heet dat; ook bedrijfsjournalistiek. Maar door de jaren heen zijn tuinen en moestuinen de rode draad gebleken. Ze heeft "eeuwen lang" een wekelijkse groenrubriek voor Trouw verzorgd.

Soms was ze haar tijd ver vooruit. Bijvoorbeeld toen ze een boek over balkontuinen het daglicht deed zien. Dat was in 1986: Groenten kweken zonder tuin. Het boek is momenteel, in de tijd dat bakken en potten met groenten op stadsbalkons trendy zijn, nog slechts antiquarisch te verkrijgen.

De Mooie Moestuin

de mooie moestuin.jpg

Persoonlijk vinden we De Mooie Moestuin uit 2002 een van haar meest fraaie en waardevolle boeken. Ook niet meer leverbaar. Zo gaat dan in de hedendaagse maatschappij.
Enfin, in het nieuwe nummer van Passie voor Tuinen hebben we het over het wisselteeltschema en de bemesting per plantgroep. Alles, zo niet meer, kunt u op onze website vinden. Maar Passie voor Tuinen biedt meer dan de drie pagina's moestuininformatie….

Link

Website Julia Voskuil
Website Passie voor Tuinen

Plaats een reactie