Schuldig aan goede wijn

Dit mag u niet missen. Na drie jaar zeuren, is Spaanse Winkel gezwicht en heeft alweer twee maanden uitmuntende eko wijn uit Andalusië in haar schap. Wij hebben subiet zestig flessen aangeschaft. Dus voor u geldt: zolang de voorraad strekt.

cortijo el cura

In februari 2008 trokken mrs. M en ik weer eens door de Extremadura en Andalusië. En als je door de Alpujarra oostwaarts trekt, komt je in het plaatsje Láujar de Andarax. Daar is het in meer dan een opzicht goed toeven. Een zgn.  Eco Bodega, door de familie Sánchez in 1998 gestart, met het oogmerk het eerst ecologische wijnhuis van Andalusië te zijn. En daar kochten we wijn. Thuis gekomen lieten we ze door Bob proeven. Bob Jurjens kennen we toevallig en is een van Nederlands beste sommeliers (De Kromme Dissel [*], Parkheuvel [***], etc.) En gelukkig, hij oordeelde lovend.
 

Heel bijzondere wijn

wijn cortijo el curaWe kenden Spaanse Winkel met haar Andalusische producten al van de mojama, die ze als eerste en lange tijd als enige importeerden. (Mojama hadden we januari 2004 in Andalusië leren kennen.)
Dus we zeurden hen de oren van de kop – "Als je mooie biologische wijn uit Andalusië wilt importeren, dan moet je deze nemen" en woorden van die strekking. Sputter, sputter. Maar uiteindelijk zwichtten ze. Drie jaar na onze ontdekking kwam een partij wijn naar Nederland. Zestig voor ons en de rest in de verkoop. Onze schuld; we voelen ons nu wel een beetje verplicht promotie te maken. Dus:
 

Sánchez Vizcaino.

wijn_el cura_sanchez_vizcainoZe heet Sánchez Vizcaino – die met het zwarte etiket. En voor nog geen € 15 per fles heeft u een wijn in huis waarmee u iedereen verrast. Een prachtig volle smaak, rijp, puur. Een belevenis. Een wijn die staat. Een wijn waarvan u geniet en die u niet achteloos weg slobbert. Haar geld meer dan waard. Wat kunnen we meer zeggen? (Wij hebben er zestig, maar Spaanse Winkel verkoopt ze vanaf één fles.)

Plaats een reactie