Het programma voor dit Slow Food festijn op 20 september a.s. in Arnhem begint gestalte te krijgen. Naast de overdekte markt zijn er demonstraties en voordrachten. Belangrijke gast is Nicolaas Klei, wijnkenner en wijnschrijver. En de keuken van De Kookplaats zorgt doorlopend voor de proeverij op basis van producten die op de markt worden verkocht.
|
Het aantal deelnemers aan de markt is groter en meer divers dan in 2008. |
Impressie 2008 |
|
|
Entree
|
Over rauwe melk |
|
|
Proeverij
|
Voordracht Onno Kleyn (2008) |
|
Het voorlopige overzicht
Topkwaliteit in streekproducten van mensen die hart voor hun producten hebben:
De Schelfer |
Geesteren |
varkensvlees |
Veld & Beek |
|
zuivel |
The Chocolate Bar |
Nijmegen |
chocolade; bonbons maken |
De Ommuurde Tuin |
Renkum |
groenten |
Très Jolie |
De Glind |
klein fruit, jams |
Frutti Confetti |
Heijen |
jams, chutneys, sauzen |
Kaasboerderij De Grote Voort |
Lunteren |
Remeker kaas |
Chocoweb |
Wolfheze |
kwaliteitschocoladetabletten |
Patisserie Christiaan |
Velp |
toppatissier |
Veluwse Streekproducten |
Vaassen |
o.a. wild (hert, everzwijnen) |
´t Smallert |
Vaassen |
paling en forelrokerij |
Leurse Angus |
Leur |
rundvlees van Aberdeen Angus |
Om de Tuin |
Lunteren |
groenten |
´t Goeye Goet (NOM) |
Arnhem |
bier |
Slow Food Rijnzoet |
regio NAW |
onze eigen vereniging |
DWZ|MAW Uitgevers |
Zevenaar |
boeken, o.a. Gelders Glorie |
Eemlook |
Leusden |
knoflook |
Chris Alblas SVBE |
Arnhem |
biologische wijnen |
Imker Th. Tolhuizen |
Arnhem |
honing, waskaarsen |
Ouwendorperhoeve |
Garderen |
schapenkaas |
Voordrachten en demonstraties
Voorlopig ziet de activiteitenlijst er zo uit:
1 |
Wijnproeverij met Nicolaas Klei |
2 |
Kees Huibrechts vertelt alles over knoflook en laat dit ook proeven |
3 |
The Chocolate Bar laat zien hoe bonbons worden gemaakt |
4 |
Rien van den Heuvel en Humphrey Ottenhof verhalen over smaak en eten |
5 |
Visroken op de binnenplaats |
6 |
Rob Meijer, bierbrouwer bij het Openluchtmuseum en Gelders Held van de Smaak 2009 vertelt over bier brouwen. |
7 |
Dirk Jan van der Voort gaat dieper in op rauwe melk en rauwmelkse kaas – en hoe ontzettend gezond dat is |
8 |
Theo Tolhuizen verkoopt niet alleen zijn honing, maar laat zien hoe kaarsen van bijenwas worden gemaakt |
9 |
Irene van der Voort draagt weer enkele van haar columns voor en |
10 |
Taco IJzerman gaat vertellen over historische moestuinen in de context van vandaag |
Afsluitend diner
Voor de ware liefhebbers en lekkerbekken is er een afsluitend diner dat zo rond 18:00 uur begint. Er kunnen maximaal 80 personen aanzitten; de kosten bedragen € 30,– p.p. excl. drank.
Mee-eters mogen, nee: moeten, zich vooraf melden bij rijnzoet@slowfood.nl