Slow Food Smaakfestijn 20 september 2009

Het programma voor dit Slow Food festijn op 20 september a.s. in Arnhem begint gestalte te krijgen. Naast de overdekte markt zijn er demonstraties en voordrachten. Belangrijke gast is Nicolaas Klei, wijnkenner en wijnschrijver. En de keuken van De Kookplaats zorgt doorlopend voor de proeverij op basis van producten die op de markt worden verkocht.

Impressie.jpg

Het aantal deelnemers aan de markt is groter en meer divers dan in 2008.
Er is groenten, vlees en vis. Kaas en andere zuivel. Daarbij wat sauzen en chutneys. Of jams van klein fruit. Bier en wijn. En honing. Chocolade en tenslotte een patissier die ware kunstwerken maakt.
En dan zijn we nog in gesprek met een aantal andere mogelijke deelnemers.

Impressie 2008

 

Over rauwe melk en Remeker kaas.jpg

Entree

Er wordt dit jaar een kleine entree geheven. Voor € 5 mag u naar binnen en daar krijgt u drie consumptiebonnen bij. Meer consumptiebonnen zijn altijd verkrijgbaar.

Slow Food-leden betalen € 3.

Over rauwe melk

 

Voordracht Onno Kleyn.jpg

Proeverij

De keuken van De Kookplaats bruist de hele dag en maakt met wat op de markt te koop is kleine hapjes. Die kunt u voor de luttele som van een consumptiebon (t.w.v. € 1,–) kopen.

Voordracht Onno Kleyn (2008)

 

Het voorlopige overzicht

Topkwaliteit in streekproducten van mensen die hart voor hun producten hebben:

De Schelfer

Geesteren

varkensvlees

Veld & Beek

 

zuivel

The Chocolate Bar

Nijmegen

chocolade; bonbons maken

De Ommuurde Tuin

Renkum

groenten

Très Jolie

De Glind

klein fruit, jams

Frutti Confetti

Heijen

jams, chutneys, sauzen

Kaasboerderij De Grote Voort

Lunteren

Remeker kaas

Chocoweb

Wolfheze

kwaliteitschocoladetabletten

Patisserie Christiaan

Velp

toppatissier

Veluwse Streekproducten

Vaassen

o.a. wild (hert, everzwijnen)

´t Smallert

Vaassen

paling en forelrokerij

Leurse Angus

Leur

rundvlees van Aberdeen Angus

Om de Tuin

Lunteren

groenten

´t Goeye Goet (NOM)

Arnhem

bier

Slow Food Rijnzoet

regio NAW

onze eigen vereniging

DWZ|MAW Uitgevers

Zevenaar

boeken, o.a. Gelders Glorie

Eemlook

Leusden

knoflook

Chris Alblas SVBE

Arnhem

biologische wijnen

Imker Th. Tolhuizen

Arnhem

honing, waskaarsen

Ouwendorperhoeve

Garderen

schapenkaas

bannerweekvandesmaak.gif

Voordrachten en demonstraties

Voorlopig ziet de activiteitenlijst er zo uit:

1

Wijnproeverij met Nicolaas Klei

2

Kees Huibrechts vertelt alles over knoflook en laat dit ook proeven

3

The Chocolate Bar laat zien hoe bonbons worden gemaakt

4

Rien van den Heuvel en Humphrey Ottenhof verhalen over smaak en eten

5

Visroken op de binnenplaats

6

Rob Meijer, bierbrouwer bij het Openluchtmuseum en Gelders Held van de Smaak 2009 vertelt over bier brouwen.

7

Dirk Jan van der Voort gaat dieper in op rauwe melk en rauwmelkse kaas – en hoe ontzettend gezond dat is

8

Theo Tolhuizen verkoopt niet alleen zijn honing, maar laat zien hoe kaarsen van bijenwas worden gemaakt

9

Irene van der Voort draagt weer enkele van haar columns voor

en

10

Taco IJzerman gaat vertellen over historische moestuinen in de context van vandaag

Afsluitend diner

Afsluitend diner.jpgVoor de ware liefhebbers en lekkerbekken is er een afsluitend diner dat zo rond 18:00 uur begint. Er kunnen maximaal 80 personen aanzitten; de kosten bedragen € 30,– p.p. excl. drank.
Mee-eters mogen, nee: moeten, zich vooraf melden bij rijnzoet@slowfood.nl

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.