Viswijzer 2009-2010

Bij het samenstellen van een menu, stuitte ik op een weekaanbieding van Hanos: albacore tonijn, duurzaam gevangen, € 15,95/kg. Tonijn? Dat is toch foute vis? Inderdaad, op de viswijzer 2007-2008. Op de onlangs gepubliceerde derde nieuwste ziet de viswereld er anders uit. Beter.

Goedevis 1.bmp

De Viswijzer wordt samengesteld door het WNF en Stichting De Noordzee. Op de nieuwste uitgave (mei 2009) zijn meer vissen in het groen te zien. Die kunnen met een goed geweten worden gegeten.
Zo is makreel van oranje naar groene status verhuisd en kabeljauw uit de Barentszzee is ook oké. Tonijn is nog steeds vrij fout. Maar de albacore (of witte tonijn) is oké, mits duurzaam gevangen. En dat gebeurt gelukkig steeds vaker en voor meer vissoorten.

Op www.goedevis.nl kunt u meer dan tweehonderd vissoorten opvragen en zien of ze verantwoord zijn. Zoals tegenwoordig alles 'personal' of 'my-'moet zijn, kunt u er ook uw Persoonlijke Viswijzer samenstellen.

Wij, van MergenMetz, zijn weer helemaal bij. Wilt u de algemene Viswijzer 2009-2010 downloaden? Dan kan bij Goedevis, bij het WNF of hier (bij ons).

Plaats een reactie