Word lid van deze unieke visclub

De eigenzinnige uitgeverij Loopvis is een visclub begonnen. Bij een loopvis zou je ook een wandelsportvereniging kunnen bedenken, maar dat dus niet. Leden van deze club ontvangen zeven maal per jaar, op onregelmatige momenten een verrassingspakket.

Dubbel verrast

De enige visclub die wij kennen stamt uit het oeroude spel Pim Pan Pet. ‘Visclub Dobbertje Duikt zoekt’ luidde een van de kaarten.

Na het groentenpakket van de lokale biologische tuinderij, het chocolade-abonnement, de boxen van Hello Fresh, AH en andere bedrijven, is er nu het verrassingspakket.

visclub - pakket 2Één die nooit gaat vervelen is het lidmaatschap van de visclub van Loopvis. Leden krijgen voor € 85 zeven maal per jaar een pakket in de brievenbus. U hoeft er niet voor thuis te blijven: formaat brievenbuspost.

Verrassend in meer dan één betekenis! Maar je weet niet wat en je weet niet wanneer. Alleen dat het zeven maal per jaar wordt verstuurd en best wel waardevol is.


Ministerie van Loopvisserij en Uitzonderlijke Vangsten

visclub - pakketWij zijn inmiddels lid van de club.  We hebben ons eerste pakket binnen. Met daarin een heuse akte van het Ministerie van Loopvisserij en Uitzonderlijke Vangsten.
Het is een fraai geschenk. Nee, meerdere geschenken. Wanneer de volgende komt is onzeker. Nog zes te gaan. Maar Marije liet zich ontvallen dat de volgende – of een volgende – in elk geval voor moederdag wordt verzonden. Met wat er in? Geen flauw idee.
“Natuurlijk komen er wel een paar dingen in die mijn uitgeverij heeft gemaakt,” verklaart Marije, “Maar rond een thema net zo goed dingen of producten van andere bedrijven. En verder zeg ik niets.”


Heel oude visakte
Heel oude visakte
Hedendaagse visakte
Hedendaagse visakte

Cadeautip

Als u moederdag viert en een leuk cadeau zoekt, misschien is een abonnement op de visclub wel iets. Het eerstvolgende dat u ontvangt, kan zo naar moeder. En misschien is de volgende wel iets voor u zelf. Of kind, vader, oom, buurvrouw, tante. Of bij Kerst. Zeven maal per jaar. Dan is € 85 een schijntje. Net iets meer dan € 12 per cadeau!


Wie of wat is Loopvis?

visclub - loopvis vignet 2Een loopvis is een salamander die er uit ziet als een vis met pootjes. Hij komt voor in Mexico en heet daar axolotl.
“Het is een leuk beest, met een goeie grijns en hij is in de miljoenen jaren dat hij bestaat geen steek veranderd. Hij is dus nog steeds een beetje puber. En dat is wat deze uitgevende Loopvis ook graag doet: de wereld een beetje eigenwijs bekijken,” schrijft Marije in haar blog.

Loopvis is, wat de Britten noemen, the odd one out onder de uitgevers; het buitenbeentje. Een zeer duurzame onderneming en de boeken die ze uitgeeft zijn bijzonder vormgegeven en soms ook bijzonder gebonden. Eigenlijk wel stuk voor stuk kunstwerkjes.

Een inmiddels bekend boek is Koken tussen Vulkanen, kookboek van het jaar 2014. Door de jury zowel qua afwerking als inhoud de hemel in geprezen. Maar ook Het Grote Stamppotkookboek, dat Marije Sietsma maakte met Werner Drent. Het is ook een groot formaat boek.
“Ja, lekker groot, speciaal gemaakt om beduimelde bladzijden te krijgen als je veel stamppotten hebt gemaakt,” zegt Marije. Zij is in eerste plaats uitgever, maar werkt ook af en toe mee aan boeken.
visclub - herbarium notitieboekHet lijkt er op dat alles wat ze uitgeeft prijswinnend is. In 2015 werd Schobbejacques en de 7 Geiten uitgeroepen tot één van de Best Verzorgde Boeken van 2015.
Naast boeken, geeft ze ook andere werken uit. Okapi’s zijn kleine boekjes die als ware het een kaart worden verstuurd. Kijk hier eens. En wat dacht u van notitieboeken met een natuurlijke, unieke omslag van gedroogde planten? Herbarium notitieboeken.
Zo, dat is genoeg promotie voor deze uitgever.

Dit lijkt een advertorial, maar het is het niet. We zijn enthousiast over dit maffe idee en ook zelf gewoon betalend lid geworden van de visclub. We ontmoeten elkaar dan ongetwijfeld op de eerste algemene ledenvergadering. Wanneer die ook moge zijn 🙂


 

Plaats een reactie