Angélique Schmeinck hoef je niets meer wijs te maken. Bekend van TV en meer. Haar kookboeken Smaakvrienden zijn revolutionair. Zoals Marjoleine de Vos in het voorwoord van Smaakvrienden Fruit schreef: je kookt met wat je beschikbaar hebt – je hoeft niet naar de speciaalzaak of supermarkt om een ingredient te kopen, dat na een deel ervan te hebben gebruikt, verder onbenut kast- of laderuimte inneemt. Eigenlijk vinden we Smaakvrienden de eerste echte kookboeken – al het andere is een beetje 'painting by numbers'. (Maar ja, wij hebben ook op onze site recepten in detail, op de gram, uitgeschreven.) www.smaakvrienden.nl
Angélique is gek op krabben. Op de foto laat ze zien hoe je het mannetje van het vrouwtje kan onderscheiden. De smaak is uiteindelijk hetzelfde. Het liefdesleven van de krab is een van de thema's die ze ter sprake brengt als ze optreedt.
Angélique is ook gek op dineren in een luchtballon. Dat is een unieke belevenis. Wij hebben het een keer gedaan. Zie verder: www.culiair.nl