Asperges met ei

Asperges met ei - lang
asperges; eieren; roomboter

Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en prak ze met een vork tot grove kruimels. Smelt de roomboter zachtjes – schep eventueel het bruin er vanaf: geklaarde boter. Schil de asperges met een dunschiller, dat gaat heel makkelijk als u de asperge op een snijplank legt en schillend draait. Sommigen schillen twee maal. Snijd het kontje er vanaf. Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. 
Leg ze op een schaal en giet er (niet te veel) roomboter over. Schep het ei erover, of zet dit in een bakje, zodat een ieder naar believen ei over zijn asperges kan scheppen.

Asperges met ei 122 april 2007
De eerste asperges. In het derde jaar na het zaaien. In 2005 gezaaid, in 2006 verplant in 2007 geoogst. Er mag in zo'n eerste jaar slechts lichtjes worden geoogst.

11 april 2014
Door het warme voorjaar schieten de asperges de grond uit. Vandaag hebben we gras gelegd, de laatste fase van de Eetbare Siertuin – nou ja, het valt buiten dat deel, maar Harro de Jong heeft geboden dat dit stuk tuin ook aangepakt moest worden. En een tuinarchitect spreekt men niet tegen.
Ik was tegen half vijf iet en 
Mrs. M wilde vroeg eten. Dan niets moeilijks doen en deze klassieke bereiding van asperges gemaakt. Blijft lekker. (En de foto's erbij.)

OPMERKINGEN

1. Zojuist geoogste asperges zijn o zo broos. Sappig, knakkig, bij het minste of geringste breekt het ding.
2. Als uw asperges misschien niet kakelvers meer zijn, snijd het kontje er vanaf en leg ze een paar uur in een bak met koud water. Dan zuigen ze zich weer vol en spat het vocht eruit als u ze schilt.

Plaats een reactie