Aardappelkoeken met yacon

bron: eigen

375 gr aardappelmousseline; 1 ei; 1 eetl bloem; 1 yacon van ca. 250 gr, geschild en grof geraspt (rest ca. 200 gr); optioneel, als mousseline zonder knoflook was: 1 teen knoflook, geperst (kwartier laten liggen, lees dit boek); wat peterselie, blad gehakt; peper & zout naar smaak; neutrale olie (arachide- of koolzaadolie) of reuzel om in te bakken

aardappelkoeken-met-yacon-in-de-panMeng alle ingrediënten in een kom en het laatst de bloem erdoor, zodat het een niet te natte massa wordt. Anders nog wat bloem erbij. Doe peper en zout erbij en proef even.
Verhit de olie in de koekenpan.
Vorm van de massa een soort hamburgertjes (de koeken) en bak ze aan beide kanten mooi bruin.

Dien op. Eet smakelijk.


aardappelkoeken-met-yacon-13 december 2016
Yacon is goed in de kelder te bewaren, zeggen ze. Niet bepaald. Sommigen worden toch wat rimpelig en zacht, andere zijn nog kneiterhard. Dus we moeten ons door de yacon heen eten. Dat is geen straf, overigens.
De aardappelmousseline was over van een eetentje de dag ervoor. Dus het is eigenlijk restverwerking. Lekkere restverwerking, want mrs. M was verrukt.


OPMERKINGEN
Aardappelkoeken zijn vrij algemeen, u kunt ze met van alles verrijken en zo doen we dit nu met yacon. Omdat we daar veel van hebben en het gezond is.

 

 

Plaats een reactie