Aardappelmousseline

Uit: Volkskrant kookrubriek, 8 december 2006
500 gr kruimige aardappelen, geschild; 20 tenen knoflook, gepeld; 1 vleesbouillonblokje; peper; zout en goede olijfolie

Zet de aardappelen met de knoflooktenen en het bouillonblokje in water op, zodat ze net onder staan. Kook ze op middelmatig vuur in 20 – 30 minuten door en door gaar. Giet goed af en kook ze voorzichtig droog. Stamp de aardappelen met de knoflook fijn of duw ze door een pureeknijper. Voeg de olijfolie in straaltjes toe en meng met een vork tot het geheel, de mousseline, smeuïg genoeg is. Op smaak brengen met peper en zout.

19 december 2006
Anneke is langs. René vroeg vanmorgen of hij ook mocht komen eten. Ja, hoor. Dus verwachtten we Anneke, Tjerk, Teske, René. Een maaltijd voor zes. Ik heb een lekker Toscaans hammetje gepakt en daarbij 'gebakken paddestoelen en aardperen' en deze 'aardappelmousseline'. Dat laatste om proef te draaien voor kerst. Allengs bleek dat Teske bij een vriendin zou blijven, Tjerk bij zijn moeder in Amerongen en dat Anneke tot ongeveer vier uur aan een uitgebreide kerstlunch had gezeten. Dus wel geen honger of trek zou hebben. Fijn, zulke eters. Maar gelukkig was René er nog….

OPMERKINGEN
Verrukkuluk! Marijke genoot ervan en Anneke wilde niet geloven dat er 20 tenen knoflook in zaten. Ik heb groentebouillon gebruikt i.p.v. vleesbouillon.

Plaats een reactie