Heel eenvoudige maar ontzettend lekker aardbeienijs en daarbij wat in balsamico gemarineerde verse vruchten.
- 500 gr mooie rijpe aardbeien schoon gemaakt
- 1½ eetl citroensap
- 1 blikje gecondenseerde melk (ca. 400 gr)
- 325 ml slagroom
- blaadjes munt
-
Snij de aardbeien in stukken en pureer ze, tezamen met de gecondenseerde melk en het citroensap. Met een staafmixer of keukenmachien.
-
Klop de slagroom luchtig, stevig, maar net niet stijf.
-
Meng het en doe het in de ijsmachine. (Als het te veel is, in twee batches.)
-
Maak er ijs van. Schep het over in een bak en zet het een paar uur in de vriezer.
-
Haal een kwartier voor gebruik uit de vriezer.
-
Op elk bord een bolletje ijs en drapeer er wat gemarineerde aardbeien omheen. Leg een blaadje munt op het ijs. Staat in elk geval leuk.
Smullen!
Het recept voor de gemarineerde aardbeien is simpel. Het staat hier.
Gecondenseerde melk is dik en zoet. Naar verhouding zou er meer in moeten, als we het recept uit het boek zouden volgen. Maar dit was gewoon perfect. Misschien omdat aardbeien uit eigen tuin zoeter zijn?
20 juni 2019
We hebben dit jaar een fraaie aardbeienoogst. Het is de kunst om ze zo lang mogelijk aan de plant te houden, te laten rijpen. Wat een smaak! Dan zijn die rode dingen uit de winkel maar wasserbomben. Iedereen zou zelf aardbeien moeten telen.
Vandaag aten Jan, Irene, André, Pieternel, Bert en Jannie met ons mee. En dit dessert werd de hemel in geprezen.