Aardbeien in pure chocolade

Aardbeien in pure chocolade

Niets goddelijker dan dit Theobroma cacao – pure chocola, het voedsel der goden – in combinatie met heerlijke rijpe, zoete aardbeien. Eenvoudig te maken, maar zóóó'lekker.

Gang: Dessert
Keuken: Internationaal
Auteur: Norbert Mergen
Ingredienten
Waarschuwing vooraf: gebruik goede, aromatische pure chocolade, geen supermarktmeuk
  • aardbeien
  • pure chocolade, minstens 70%
Bereiding
  1. Au bain-marie de uiterst pure chocolade smelten op 60 à 65℃

  2. Ontkroonde en eventueel gehalveerde aardbeien met behulp van een stokje of vork door de gesmolten chocolade halen.

  3. Op bakpapier in de koelkast hard laten worden.

Opmerkingen

Dit recept dateert van 2007. De chocolade in de supermarkten is nog steeds te goedkoop en van smakeloze kwaliteit. ICCO – de internationale organisatie van cacaoproducerende landen – kent landen met zogenaamde fine or flavor cacao. Smaakvolle cacao. Dat is bijvoorbeeld de arriba (of nacional) uit Ecuador (merk: Kuná). Maar ook in Oeganda (merk: Latitude), Dominicaanse Republiek (merk: Definite), Jamaica (merk: Pure) en veel andere landen, wordt uitstekende chocola gemaakt. Maar die is wel duurder. Het is net als met wijnen. Er zijn anno 2023 gelukkig meer en meer winkels die goede chocola verkopen.

20 maart 2007
Gemaakt tijdens de derde dinsdag van de maand, SlowFood convivium Rijnzoet (Arnhem-Wageningen)

30 juni 2013
Nog een keer gemaakt. Aardbeien in overvloed en ach, het is wel een lekker nagerecht. Petra, Dirk en hun dochtertje Linde komen straks eten.

Plaats een reactie

Waardering