Hot blood soup

bron: BBC Food (Holly Jones)
450 gr bieten, rauw; 1 eetl olijfolie; 2 uien, in plakjes; 1 teen knoflook, geplet; 1 theel chilipoeder; ½ eetl tomatenpuree; 2 x 400 gr (blikken) tomaten in stukjes; peper & zout

Verhit de oven op 200o C.
Wikkel de ongeschilde bieten in aluminiumfolie en leg ze ca. een uur in de oven. Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in stukjes van ca. 1 cm.

Verhit de olie in een kasserol. Doe de ui en knoflook erin en smoor het gedurende een minuut of drie – totdat het zacht begint te worden. Doe de chilipoeder erbij en een minuut later de tomatenpuree en de tomatenstukjes. Op smaak brengen met peper & zout en laat het een kwartier sudderen. Dit is de basis voor de soep.
Verdun de soep naar eigen inzicht met water en doe de stukjes biet erbij. Even goed doorkoken en serveren met bijv. knoflookbrood.

31 oktober 2007
Heb bieten uit de grond gehaald om in de kelder weg te leggen. Dit recept had ik gevonden, dus waarom niet nu?
Een lekker soepje. Kleurt rood als je rode biet gebruikt. Ik had wat chioggia’s, witte biet (albina) en gele (burpee’s golden). Dan ziet het er toch wel wat anders uit… Maar de smaak er niet minder om.

24 oktober 2013
De bieten zitten nog steeds in de grond. Dat blijft wel even zo, met deze temperaturen. Vandaag gemaakt met bull’s blood – een oud bietenras. Rood. De mee-eters konden de soep bijzonder waarderen. De chilipoeder is subtiel op de achtergrond aanwezig. Lekker.

OPMERKINGEN
1.   Wij zetten de staafmixer er op.
2.   Kan ook zonder knoflook.

Plaats een reactie