Mooi bruin, met komijnzaad gebakken aardperen en meegebakken fijne sjalot en tenslotte een vleug cayennepeper, maakt het een smakelijk gerecht.
- 8 st aardperen (ca. 75 gram elk)
- 1 theel komijnzaad
- 1 st fikse sjalot, heel fijn gesnipperd
- 1 theel zout
- peper uit de molen
- snuf cayennepeper
- olijfolie
-
Schil de aardperen, was ze en snijd ze in vieren. Bewaar ze in aangezuurd water.
-
Verhit de olie in een grote koekenpan om matig vuur. Voeg het komijnzaad toe.
-
Haal de aardperen uit het water halen en dep het droog.
-
Roer de koekenpan met bakkend komijnzaad een keer om en doe de aardpeerkwarten erbij. Roerbak dit langzaam gedurende 10 minuten.
-
Tegen die tijd moeten de stukjes aardpeer aan alle kanten iets gebruind zijn. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten bakken.
-
Voeg de sjalotten toe – laat ze tussen de aardperen op de bodem vallen.
-
Doe er het zout, de peper en een snuf cayennepeper bij en roer het geheel nog een paar minuten door.
28 januari 2007
Eten met rijst, bladgroenten en bonengerechten, aldus Jaffrey. Wij hebben het met op de huid gebakken snoekbaars en veldsla gegeten.
22 december 2023
Het is de kortste dag en het regent al dagen, bijna voortdurend. Storm Pia trekt over en richt vooral aan de kust (wat) schade aan. Joseph en ik hebben de eerste meter aardperen geoogst.
Dit recept staat al heel lang op onze website, maar geen foto’s en een korte introductietekst die anno nu niet correct is. Dus (a) dit gerecht vandaag nog eens gemaakt, (b) foto’s genomen en (c) het bericht geëdit naar de receptenstandaard 2023 (of bijna 2024).
En het is erg lekker! We aten het nu met….. veldsla en…. op de huid gebakken schelvis.