16 september 2009
De tweede leg (zaai) sperziebonen kan worden geoogst. En we hebben weinig tijd. En dit recept heb ik jaren geleden opgeduikeld en moet nog worden gemaakt. Dus nu. Simpel en lekker. Mrs. M vond dat ik er naar verhouding te veel rijst in had. Dat bestreed ik, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik niet op de aangegeven hoeveelheid had gelet.
Bereiding
Kook eerst de rijst en bonen en rooster de komijnzaadjes. Laat alles afkoelen (lauw is de salade trouwens ook lekker). Maak van de olie, citroensap, peper & zout een dressing. Meng de ingrediënten behalve de ei en olijven. Schep goed doch voorzichtig door elkaar. Giet vlak voor het serveren de dressing erover en garneer met de plakken ei en olijven.
Een puik bij- of voorgerecht of een lunch. Of maaltijd voor twee personen.
2) De doperwten hebben we niet meer, ook geen peultjes (waar we de erwten uit zouden kunnen halen) of verse kapucijners. Dat is een paar maanden geleden al geoogst en gegeten. Maar wat extra sperziebonen compenseert voldoende.