Algerijnse salade

Bron: Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika (red. Wiebe Andringa)
100 g gekookte rijst; 1 kleine ui, fijngehakt; 50 g gare doperwtjes (eventueel uit blik); 100 g gare sperziebonen; 75 g in kleine stukjes gesneden garnalen of tonijn (uit blik); 2 eetlepels peterselie, fijngehakt; 1 theel komijnzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan; 6 eetl olijfolie; 4 eetl citroensap; zout & peper; 1 ei, hardgekookt en in plakjes gesneden; enkele groene en zwarte olijven, in ringen of gehalveerd

16 september 2009
De tweede leg (zaai) sperziebonen kan worden geoogst. En we hebben weinig tijd. En dit recept heb ik jaren geleden opgeduikeld en moet nog worden gemaakt. Dus nu. Simpel en lekker. Mrs. M vond dat ik er naar verhouding te veel rijst in had. Dat bestreed ik, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik niet op de aangegeven hoeveelheid had gelet.

Bereiding

Algerijnse salade 2.jpgKook eerst de rijst en bonen en rooster de komijnzaadjes. Laat alles afkoelen (lauw is de salade trouwens ook lekker). Maak van de olie, citroensap, peper & zout een dressing. Meng de ingrediënten behalve de ei en olijven. Schep goed doch voorzichtig door elkaar. Giet vlak voor het serveren de dressing erover en garneer met de plakken ei en olijven.
Een puik bij- of voorgerecht of een lunch. Of maaltijd voor twee personen.

OPMERKINGEN
1)   Wat hier Algerijns aan is, is mij een raadsel of het moeten de komijnzaadjes zijn.
2)   De doperwten hebben we niet meer, ook geen peultjes (waar we de erwten uit zouden kunnen halen) of verse kapucijners. Dat is een paar maanden geleden al geoogst en gegeten. Maar wat extra sperziebonen compenseert voldoende.

Plaats een reactie