Boerenkool met kikkererwten en pasta

Boerenkool met kikkererwten en pasta
Kooktijd
30 min
 

Curieuze combinatie van pasta, boerenkool, ingelegde citroen en râs el hânout. En het smaakt uitstekend!

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Voor: 4 Personen
Auteur: Initieel idee van Paradiso Seasons van Denis Cotter + Smaakvrienden
Ingredienten
  • 5 fikse handen boerenkool, gewassen blad
  • 2-3 st ingelegde citroenen, schil in reepjes gesneden
  • 500 gr gekookte kikkererwten
  • 1 st ui, gesnipperd
  • 3-4 theel râs al hânout
  • 300 gr pasta (tagliatelle)
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • olijfolie
Bereiding
  1. (Als u gedroogde kikkererwten gebruikt – en wie doet dat niet – pakweg 250 gram een nacht weken in ruim koud water, dan een uurtje koken. Afgieten.)

  2. Ontzout de reepjes citroen door ze te spoelen en een minuut of tien in koud water te laten staan.

  3. Als u kant-en-klare gesneden boerenkool gebruikt: deze een minuut in gezouten kokend water blancheren. Eruit halen en fijner hakken.

    In het andere geval is het: blad van de bladstelen ritsen, 3 x wassen, een minuut in kokend water blancheren en ook fijn hakken.

  4. In het water van de geblancheerde boerenkool kan ook de pasta worden gekookt. Die van ons telt 7 minuten voor al dente (beetgaar). Dus dit is een beetje tijdplannen opdat het tegelijk klaar is. (Zie: pasta koken.)

  5. Verhit in een kasserol (gietijzeren pan) een fikse scheut olijfolie en smoor de u.

  6. Doe er de uitgelekte en enigszins droge kikkererwten bij en de uitgelekte reepjes ingelegde citroen. Dit is vrij veilig, dus parallel hieraan heeft u de pasta opgezet.

  7. Knijp de boerenkool uit en doe het bij de kikkererwten. Strooi de râs al hânout erover en roerbak even.

  8. Doe de pasta erbij, schep goed door elkaar, doe er wat kaas bij. Niet alle kaas. Breng op smaak met evt. nog wat râs al hânout en als het moet, ook zout.

  9. Schep op de borden en strooi de rest van de kaas erover.

Opmerkingen

Denis doet er o.i. in zijn recept te weinig groenten in en te veel pasta. Plus dat hij rasp van 2 citroenen gebruikt en sap van een halve. Wij hebben ingelegde citroen gebruikt, ui èn, dank aan Smaakvrienden, râs al hânout.


Plaats een reactie

Waardering