Borlottibonen met tomaat en peterselie

1 kg ongepelde, verse borlotti (kievits)bonen, pellen!; 450 gr tomaten (goede smaakvolle (vlees-)tomaten als stakeless of brandywine), ontveld, pitjes verwijderd en in brokken; 2 kleinere sjalotten, klein gesnipperd; 2 tenen knoflook, fijngesneden; 3 – 4 ansjovisfilets uit blik of pot, fijngesneden; flink wat peterselie, fijngehakt; ½ citroen of limoen, sap; peper & zout; goede olijfolie

Borlottibonen met tomaat en peterselie 1.jpgVerse bonen hoeven niet lang te worden gekookt. Niet-verse bonen hebben een kraakharde peul. Die kunnen beter even worden voorgeweekt. Kook de bonen een half uur tot veertig minuten. Tot ze zacht zijn – een beetje beet mag wel. Afgieten en terzijde zetten.

De sjalotsnippers met de knoflook in wat olijfolie zacht bakken.

Meng alles. Wat citroen-/limoensap erover, peper & zout en huppekee: serveren.

5 oktober 2011
Vandaag de gedroogde bonen van de staken geplukt en gedopt. En daar zitten altijd nog wat verse tussen. Dit recept had ik ooit opgeduikeld en, tja, altijd wat nieuws maken, hè.
Dit is heel erg lekker. Lof aan mevrouw Kapoor.

OPMERKINGEN
Geen. Oh ja, ik heb de hoeveelheid tomaten verdubbeld. Want wij hebben zulke razend lekkere tomaten….

Plaats een reactie