Cavolo Nero – geitenkaastaart

bron: Vogue Entertaining & Travel, juni-juli 2004 (Australië)
1 fikse bos cavolo nero; 200 gram heel zachte geitenkaas (kwark); 300 ml. room; 4 losgeklopte eieren; bos kervel (of potje fijngehakte kervel); peper en zout; boter om bakvorm in te vetten; evt. bakpapier.

Verwarm de oven op 180o C. Vet de bakvorm in. Verwarm een pan met water en kook de cavolo nero tot ze zacht is. Afgieten en koelen met koud water (voor kleurbehoud). Knijp de kool goed uit en hak het grof. Mix de geitenkwark (zachte kaas) met de room en de eieren voorzichtig in een kom. Roer de cavolo nero en de kervel erdoor.
Giet het in de vorm en bak het in 30 minuten (of langer).

26 november 2005
Een lekker en bijzonder taartje. Als bijgerecht.

OPMERKINGEN
1)    Ik gebruik heel zachte geitenkaas. Die moet ik wel met de hand "plukken" om kleine stukjes te maken. Deze lossen zich dan wel grotendeels op bij het roeren door de room en eieren.
2)    Het bakken moet veel langer dan aangegeven.

Plaats een reactie