Cavolo Nero in rode wijn

Van sterrenkok Gianfranco Vissani
500 gr. palmkool, in reepjes; 70 gr. pijnboompitten; 1 teen knoflook; 1 uitje, gesnipperd; olijfolie; 2 dl. rode wijn; peper; zout

Rooster de pijnboompitten in een droog koekenpannetje goudbruin. Bak de ui in wat olijfolie glazig, voeg de kool toe en bak het al scheppend enkele minuten, tot het slap wordt. Doe de wijn erbij en laat die, al omscheppend verdampen. Breng op smaak met peper en zout en dien het in een klein bakje, bestrooid met pijnboompitten, op.

zomer 2004
Dit recept heb ik van Onno Kleyn gekregen, toen ik hoofdredacteur van Vergeten Groenten was.

OPMERKINGEN
Dit is het eerste palmkoolrecept dat ik ooit gemaakt heb.

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.