Cavolo nero met rozijnen

bron: Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten
3 eetl. olijfolie; 3 tenen knoflook, iets geplet, gepeld, maar heel;1 gedroogde rode peper; 3-4 eetl. rozijnen; 450 gr. cavolo nero; 4,75 dl groentebouillon; evt. zout

Strip de cavolo nero van de dikke bladstengel. Snijd het blad overdwars in zeer dunne reepjes.
Neem een wijde pan. Doe er de olie en knoflook en hele peper in en bak de knoflook al roerend goudgeel. Doe de rozijnen erbij en roer een keer door. Doe de cavolo nero erbij en schep een paar maal om. De bouillon erbij, aan de kook brengen, het deksel op de pan doen en op laag vuur 20-30 minuten laten pruttelen, of eerder: als de kool zacht is. Neem het deksel van de pan en als er nog (veel) vocht over is, laat het even inkoken.
Verwijder de peper voor het serveren.

Nog niet gemaakt

23 december 2007
Ik had het recept van boerenkool met prei overgenomen en dit receptje met cavolo nero stond er direct achter. "Kom," dacht Madjur, "ik doe het even anders: ik vervang de ene bladkool door de andere. De prei wordt zoetig, die vervang ik door rozijnen, een pepertje erbij en klaar." Dat is de (kook-)kunst.

OPMERKINGEN
Wat gebeurt er met de knoflook? Eruit halen of mag iemand een hele (geplette) teen eten?

Een reactie plaatsen

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.