Celtuce a Deux

Bron: Internet
3 forse stengels met topbladeren; klont boter; ½ limoen; teen knoflook, zout

Snij het onderstuk van de stengelsla en gooi weg. Snij de stengel in stukken van ca. 10 cm. Schil deze. Snij plakken van 5 tot 8 mm. Kook de stengelsla 10 à 15 minuten, tot beetgaar. Afgieten in vergiet. Het afkoelen maakt de schijven droog genoeg. Smelt boter in een ruime koekenpan. Voeg de schijven stengelsla toe en bak ze tot ze een beetje bruin worden. Schep de schijven er uit en doe ze in een schaal of op een groot bord. Verhit de koekenpan, per de knoflook boven de boter, bak even en voeg het sap van de ½ limoen toe. Even roeren en over de stengelsla gieten. Eventueel wat Fleur de Sel erover strooien

8 juli 2005

OPMERKINGEN
1.    In de originele versie wordt het topgroen van de stengelsla even gebakken in de boter met knoflook en limoensap. Dit wordt op een bord gedrapeerd en de schijven stengelsla erop.
2.    Ik heb 1½ limoen uitgeknepen. Vond het iets te limoenerig. Jolien wil geen roomboter. Volgende keer eens met walnoot- of sesamolie proberen. Stengelsla is notig van smaak.

Plaats een reactie