Chocoladepuddinkjes

Bron: Grand Dessert / Good Food Magazine
(Voor 6 personen:) 50 gr zachte boter + voor invetten; 75 gr donkere basterdsuiker; 2 middelgrote eieren, gesplitst; 40 gr zelfrijzend bakmeel (= 37 gr bloem + 3 gr bakpoeder); 2 eetl cacaopoeder; 3½ dl chocolademelk; poedersuiker voor bestuiven

chocoladepuddinkje.jpgVerwarm de oven voor op 180o C (hete lucht 160o). Smeer zes soufflébakjes (dus die kleine) in met boter.
Klop de boter met de basterdsuiker tot een zacht en zo homogeen mogelijk geheel. Klop de eierdooiers erdoor. Zeef het meel en de cacaopoeder en klop dit er ook door – dat wordt een stijve massa, maar…. Roer de chocolademelk erdoor, zodat er een glad beslag ontstaat. (Ja, zoiets waarvan je denkt: ik kan er een pannenkoek van bakken.)
In een vetvrije kom (even met wat citroensap reinigen): klop de eiwitten stijf en spatel het door het beslag.
Schep het geheel in de bakjes en zet deze in een braadslee, die tot een derde (1/3) gevuld is, d.w.z. een derde van de hoogte van de bakjes.
Bak de puddinkjes gedurende een half uur, tot de bovenkant terugveert.
Serveer ze warm, bestrooid met wat poedersuiker.

17 oktober 2009
Rob en Clara eten mee en Rob wil altijd een dessert. Dus dit. Makkelijk, snel en zeer robbevredigend.

OPMERKINGEN
·         Ik had er een ½ theelepel natriumbicarbonaat c.q. dubbelkoolzure soda (baking soda) bijgedaan. Ze rijzen eerst behoorlijk om daarna terug te zakken.
·         Wat u voor de chocolademelk neemt, is om het even. U kunt het natuurlijk even zelf maken met cacao, melk en suiker.

Plaats een reactie