Cime di rapa, fagioli borlotti e pasta

Raapstelen, kievitsbonen en spaghetti

Nu is cime di rapa geen raapstelen zoals wij die kennen. Ze is groter, steviger en wordt geoogst als de bloemknoppen hebben. Maar goed, het zou ook met raapstelen kunnen.

bron: Sligro/inspiratie

400 gr kievitsbonen (gekookt gewicht); 400 gr cime di rapa; 240 gr spaghetti (ca. 120 gr droog); 2 hele grote tenen knoflook, fijngesneden, een kwartier te voren (lees dit); 60 gr sjalotten, fijngehakt; rasp van één citroen; Parmezaanse kaas of pecorino, dun geraspt; olijfolie; peper en zout

cime di rapa en bonen 2Gedroogde bonen een nacht tevoren in de week zetten (helft van het benodigde gekookte gewicht) en dan een uur of twee koken, misschien drie. Beetgaar, niet te gaar. Afgieten en uit laten lekken.

De cime di rapa schonen en in stukken van 10 cm snijden. De dikkere delen van de stengel wegdoen of met de spaghetti meekoken.


Kook de pasta en parallel daaraan in een kasserol (grote stevige pan) met wat olijfolie de knoflook en sjalotten op middelmatig vuur glazig bakken. Doe de cime di rapa erbij (desnoods in twee porties) en schep om. En blijf omscheppen. Het zal slinken. Voeg de bonen toe en uiteindelijk de afgegoten pasta. Alles goed door en door scheppen, wat lastig blijkt, want cime di rapa houdt van elkaar.
Citroenrasp erdoor en peper en zout om op smaak te brengen. Een beetje kaas mag er ook al door.

Schep op de borden en bestrooi met kaas.


cime di rapa en bonen 18 juni 2016
Dit is verrukkelijk. Punt uit.


OPMERKINGEN
Citroenrasp maak je heel makkelijk met een zesteur.

 

 

Plaats een reactie