4 courgettebloemen met courgettetjes er nog aan; 8 langoustines; 100 g coquilles St Jacques; 250 g tongfilets;
0,1 dl water; 5 cl sherryazijn; 5 cl truffelsap; 5 cl notenolie; 10 cl maïskiemolie; peper & zout; ½ eetl vloeibare honing; ½ eetl dragon, fijngehakt; ½ eetl dille, fijngehakt; 1 eetl bieslook, fijngehakt; 4 lente-uitjes, fijngehakt
Haal de stamper uit de courgettebloem.
Snijd het kontje van de courgette af en snijd ‘m in de lengte een aantal maal – niet helemaal – in en vorm een waaier. De bloem moet er wel aan blijven.
Vul de bloem met een mengsel van langoustine, coquilles en tong. Kruid de bloem met peper en zout. Stoom het geheel gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang van de dikte van de vulling.
Bereid de vinaigrette. Roer het water, de sherryazijn, de truffelsap, notenolie en maïsolie goed doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout en met wat vloeibare honing. Verwarm deze vinaigrette lichtjes. Overgiet de gestoomde bloem met warme vinaigrette en bestrooi met fijngesnipperde kruiden (dragon, dille, bieslook en lente-ui).
Nog niet gemaakt