Courgettesoep met zalmsnippers

Courgettesoep met zalm
Voorbereiding
2 min
Kooktijd
13 min
 

Een heerlijke, eenvoudige courgettesoep met zalmsnippers, of hoe noem je restjes zalm? Wij hadden wild gevangen gerookte Alaska sockeye zalm.

Gang: Soep, Voorgerecht
Keuken: Internationaal
Ingredienten
  • Basis courgettesoep
  • scheutje room optioneel
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen, naar smaak
  • zalmsnippers
Bereiding
  1. Verwarm de soep. Breng het aan de kook. Eventueel een beetje zouten en peper erover malen. Doorroeren, gas uit.

  2. Dan nu eventueel een scheutje room erdoor roeren.

  3. Doe de soep in de borden. Drapeer de zalmsnippers in het midden van het bord.

  4. Serveer met een homp brood.

Opmerkingen

Als je werkelijk rauwe zalm gebruikt: de soep wordt heet opgediend, dus de zalmsnippers zijn vrijwel meteen gaar.

7 oktober 2005
Met stokbrood gegeten. Mrs M vond de zalmsnippers niet bepaald je-van-het. Er zitten inderdaad wat hardere en scherpere stukjes tussen. Verder is het een redelijk machtige soep.

3 augustus 2024
Gemaakt, voor de foto’s, nu met de rode zalm uit Alaska. Mrs M, die het normaliter niet op courgettesoep heeft, vroeg een tweede bord. Dus dit was lekker.
Net als vorig jaar is de productie van onze gele courgettes Solara enorm. Ik zeg tegen iedereen dat ik niet snap dat de gele in de winkels duurder zijn dan de groene.

Plaats een reactie

Waardering