Ensalada de pimientos

bron: Annes Kookpunt
6 grote rode, oranje of gele paprika's, overlangs gehalveerd; 4 eieren, hardgekookt, gepeld; 12 ansjovisfilets in olie, uitgelekt; 12 grote zwarte olijven; olijfolie of knoflookolijfolie; sherryazijn; zout en peper

Verwarm ondertussen de oven voor op 220o C. Leg de paprika's op een ovenschaal bekleed met bakpapier en overgiet ze met een paar lepels olijfolie. Laat de paprika's aan alle kanten donkerkleuren en draai ze onderwijl. Haal ze uit de oven en dek ze af. Na circa 20 minuten kun je ze ontvellen. Verwijder ook de zaadlijsten en snij ze in repen.
Snijd de eieren in partjes en leg ze over de paprikareepjes, samen met de ansjovisfilets en de olijven. Druppel olijfolie over de salade, en vervolgens sherryazijn, beide naar eigen smaak. Bestrooi de salade met wat zout en peper.

4 april 2008
Gabi wilde voor haar verjaardag een kookworkshop. Dit was een van de gerechten die ze hebben gemaakt.

OPMERKINGEN
Geef er knapperig boerenbrood bij.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.