Fluwelige kastanjesoep

bron: ISI De magie van de Whip
450 gr tamme kastanjes, geschild en tot moes gekookt – of kastanjepuree; 2 dl witte wijn; 1,3 l gevogeltefond; 3,2 dl slagroom; ½ theel suiker; zout; 1 theel witte peper; citroensap; witte port, naar smaak

Verwarm in een voldoende ruime pan de fond. De kastanjepuree er met een staafmixer door mixen. Voeg de witte wijn toe en laat een minuut of 10 zachtjes koken. Mix nog eens. Passeer de soep door een fijne zeef – we willen geen stukjes overhouden -, roer de slagroom erdoor en breng met de suiker, zout, peper, citroensap en witte port op smaak.

Ca. de helft in de slagroomspuit doen en de gascapsule(s) erin draaien.
Houdt de spuit warm in een pannetje. Niet heter dan pakweg 70o C.

U doet een beetje soep in een kopje, en schuimt er wat bovenop. Net een cappucino.

17 februari 2011

Fluwelige kastanjesoep.jpgWe hebben lang gewacht om zo'n slagroomspuit te kopen. Maar opeens waren ze in de aanbieding bij de Hanos. Weer in de aanbieding, moet ik zeggen, want we hebben al zeker drie keer de verleiding kunnen weerstaan. De laatste keer niet.
En toen lag het ding maanden, in de verpakking, in de keuken. Tot vandaag!

Wat ik persé (eigenlijk helemaal correct: per se) niet wilde, is gewoon ijs met slagroom erop spuiten. Om wat te oefenen heb ik dit recept uit het bij het apparaat gaande boekje genomen.

OPMERKINGEN
1. Wat wij zelf heel leuk vonden is een heel glas vol soep spuiten. Verrassend luchtig en lekker.
2. U kunt het natuurlijk ook zonder de spuit maken en gewoon een deel van de soep opschuimen in een maatbeker en met een staafmixer.

Plaats een reactie