- 4 st kleine makrelen schoongemaakt
- 2 eieren hardgekookt en fijngesneden/-geprakt
- 100 gr Schotse cheddar (of Remeker of belegen Goudse) geraspt
- 1-2 theel mosterdpoeder
- 2 eetl boter gesmolten
- 1 eetl peterselie gehakt
- 1 halve citroen rasp en sap
- schijfjes van de andere helft
- beetje boter voor de schaal
-
Maak drie dwarse sneden aan elke zijde van de makreel. Meng alle ingrediënten goed en vul de makreelbuiken ermee. Eventueel een prikker er door om de boel een beetje dicht te houden.
-
Leg ze in een licht beboterde ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en schuif in een op 2000 C voorverwarmde oven. Ongeveer 30 minuten bakken.
-
Serveer en garneer met partjes citroen.
Het heet gebakken, maar het gaat de oven in onder aluminium folie. Wij hebben het tenslotte nog even onder de grill gezet. Dan blijkt hoe explosief makreel kan zijn. (Een enkele keer een knal vanuit de huid of buik.)
23 februari 2010
Smakelijk. Smakelijker dan we tevoren konden bevroeden. Gegeten met de patatetto. (Verdorie. Geen foto gemaakt….. )