
Gebakken schorseneren zijn makkelijk te maken en erg lekker. En met gebakken aardappelen kan je er ook een eenpansmaaltijd van maken.
- 700 gr schorseneren of haverwortel
- sesamolie of hazelnootolie
-
Schil ze, snijd ze in stukken van 10 cm. Kook ze (20 minuten), niet te gaar.
-
Afgieten en laten uitlekken.
-
Snijd ze desgewenst in stukjes van 3 of 4 cm.
-
Op het moment dat het nodig is bakken in de olie. Ze moeten een beetje bruinen.
-
Opdienen
1. Simpel en lekker. Ik heb dit al meer dan eens gemaakt.
2. (10-03-2007) Samen met aardappels in een pan gebakken. Gesnipperde sjalot en wat (geplette) hazelnoten. Scheutje hazelnootolie bij het bakken. Smaakt uitstekend.



26 januari 2006
De laatste haverwortels.
10 maart 2007
De laatste haverwortels.
16 april 2025
De laatste schorseneren in de koelkast beginnen uit te lopen. Opeten! En dan dit recept, want er stonden nog geen foto’s bij en niet in het receptenformaat. Nu wel.