Gegratineerde pompoen

bron: onbekend
500 gr pompoen, in dunne plakken; 250-500 gr tomaten; 2½ eetl olie; 200 gr ui, in ringen gesneden en in olie gefruit; 1 rode paprika, in reepjes; peper; zout; ca. 100 gr paneermeel; ca. 100 gr kaas, fijn geraspt

Verwarm de oven op 180o voor.

De in dunne plakken gesneden pompoen in een met olie ingevette ovenschaal leggen. Bestrooi met een beetje peper en zout.
Als de schaal niet te groot is, overweeg laagjes: pompoen, wat ui en wat paprika (en peper en zout) en dit nog een keer.

Snijd de tomaten in plakjes en leg ze eroverheen. Leg hier de rest van de gefruite ui reepjes paprika op. Meng de paneermeel en de kaas en strooi dat als laatste erover. Met wat olie besprenkelen en gedurende ongeveer veertig minuten in de oven zetten. (Dat is afhankelijk van de dikte van de dunne plakken.)

24 september 2012
Dit recept is op 2 december 2007 voor het eerst op onze website genoteerd en tot op heden nooit gemaakt. Dat is tegen onze principes, maar soms hebben we wel eens wat toegevoegd met de notitie 'nog niet gemaakt'.
Vandaag dus wel. Het is goed eten, maar niet spectaculair. Dat hoeft ook niet iedere dag. We aten het met volkoren basmatirijst. De volgende keer gaan we wat pit toevoegen: kruiden (zie opmerking 3)

OPMERKINGEN
1.   De pompoen hoeft niet te worden geschild, natuurlijk wel de pitten eruit scheppen met een lepel.
2.   Er mogen wat ook wat kruiden bij. Kijk bijvoorbeeld in Smaakvrienden Groenten.
3.   De 'tomaten' waren bij ons één fikse tomaat van het ras stakeless. Die was bijna een pond.

Plaats een reactie