Hartige pompoentaart

Uit: Smullen met Pompoen
500 gr oranje pompoen; 1 ui; 1 teentje knoflook; 1 citroen; 1 dl. water; 100 gr gedroogde tomaat; 2½dl slagroom; 100 gr verse parmezaansse kaas, geraspt; peper en zout; olijfolie; 4 eieren

Verwarm de oven voor op 220o C. Snipper de ui. Maak de pompoen schoon, schil ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de pompoen, ui en uitgeperste teen knoflook gedurende een minuut of vijf. Was de citroen goed, droog ‘m af en rasp de schil. Doe het water en de citroenrasp bij de pompoen en laat ca. 10 minuten stoven. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet.
Snijd de gedroogde tomaat in stukjes. Roer de eieren los en doe de room, kaas, tomaat en het uitgelekte pompoenmengsel erbij. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Giet het geheel in een ingevette taartvorm en bak deze in plm. een half uur gaar.

8 december 2006
Je moet eens wat anders dan die eeuwige stoofpot. En het staat mij tegen om in dit jaargetij courgettes te kopen. Stoofpot hoort dus in de nazomer en vroege herfst.

OPMERKINGEN
Wel erg lekker. Een punt taart met veldsla. De ingrediënten had ik wat ‘opgerekt’ en het resultaat was een vrij natte taart. Bij het intypen van dit recept lees ik dat het pompoenmengsel moest uitlekken. Dat had ik niet gedaan. Misschien is dat voldoende. Anders suggereer ik ricotta te gebruiken i.p.v. room.
Oh! En wees beperkt met de zongedroogde tomaat. Te veel maakt de taart wat zout; ik denk dat de aangegeven 100 gram al te veel is.

Plaats een reactie