Gegrilde little gem met geitenkaas

bron: BBC Food
(voor 6 personen:) 6 little gems; 2 eetl. olijfolie; peper & zout; 250 gr geitenkaas of taleggio; ¼ citroen

Steek de barbecue aan – of neem een grilpan.

Snijd de kropjes sla in de lengte in tweeën (houd ook het stammetje intact anders valt de boel uit elkaar). Borstel ze in met de olijfolie en bestrooi ze goed met peper (vers uit de molen!) en zout.
Leg ze met de gesneden kant op het rooster van de barbecue of op de grillpan. Gril gedurende 3 – 5 minuten. Ze zijn klaar als de buitenste bladeren worden getekend door het rooster en de stammetjes zacht beginnen te worden.
Leg de twaalf helften op een grote schaal en leg dunne plakjes kaas erover. Wat meer peper en bedruipen met wat olijfolie. In een hete oven doen (of onder de grill, of op de bbq met het deksel erop) tot de kaas is gesmolten en begint te borrelen.
Besprenkelen met wat citroensap en meteen opdienen.

16 & 17 mei 2002 – 4 juni 2008
Dat voorjaar in 2002 waren we in Alicante. Zakelijk, welteverstaan. Want in je vrije tijd wil je niet in dat oord worden gezien. En bovendien zaten we overdag een tiental kilometers buiten Alicante, in de prachtige Finca Marbeuf (finca = herenboerderij). Op een van de eetgelegenheden kregen we gegrilde little gems. Een smaak om nooit meer te vergeten, zo lekker was dat. Zonder geitenkaas overigens. (Leuk, de column over dat bezoek staat nog steeds op de website van Scope. Nieuwsgierig, klik dan maar hier.)

Plaats een reactie