Little gem met blauwe kaas en noten

bron: de Volkskrant 26 april 2008 (Onno Kleyn) & de keuken van MergenMetz
4 little gems; 100 gr Cabrales (Noord-Spaanse blauwschimmelkaas) of Fourme d'Ambert; 100 gr walnoten; 2 tenen knoflook, fijngehakt; goede olijfolie; wijnazijn; zout

Snijd de gems in de lengte in kwarten en daarna in brokken. Leg op borden. Verkruimel de kaas erboven. Verdeel de knoflook en de noten. Besprenkel met veel olie en weinig azijn. Strooi er wat zout over.

4 juni 2008
Veel sla in de tuin. We eten iedere dag sla en zoeken dus wat variatie. Heleboel little gems, maar nu een krop vierjaargetijdensla gelicht. En niet het recept van Onno, wel een eigen variant. Met wat geroosterd brood. En lekker, jôh!

OPMERKINGEN
1)    Onno is misschien de enige Volkskeukenreceptenschrijver met recepten die mij aanspreken. Maar dit recept doet toch heel veel denken aan de bindsla met gorgonzola en walnoten. Oké, er is geen copyright op recepten. En een goed idee heeft vele eigenaren. Met een kleine aanpassing heb je een nieuw recept, dus:
een forse willekeurige krop sla; 100 – 200 gr roquefort; 100 gr walnoten, in wat olie in een koekenpan gebakken, op keukenpapier afgekoeld; goede olijfolie; 2 tenen knoflook, fijngehakt; sherryazijn
2)    Little gem is een kleine bindsla. Tegenwoordig populair in Nederland. Althans, bij Albert Heijn liggen ze vaak in folie verpakt op de groenteafdeling. Wij hebben ze gewoon in de moestuin.

Plaats een reactie