Gesmoorde aardperen met tomaat en ui

Gesmoorde aardperen met tomaat en ui

Aardperen op zijn authentiek Italiaans: gestoofd met tomaten en ui en peterselie. Lekker.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Voor: 4 Personen
Auteur: De Klassieke Italiaanse Keuken
Ingredienten
  • 750 gr aardperen
  • 125 gr ui, zeer dun gesneden
  • 1 theel knoflook, gehakt of geperst kwartier voordat het de pan in gaat
  • 2 eetl peterselie, gehakt
  • 175 gr tomaten, uit blik, gehakt en met het vocht
  • 4 eetl olijfolie
  • peper uit de molen en zout
Bereiding
  1. Schil de aardperen, was ze en snijd ze in stukken van plm. 2½ cm.

  2. Doe de olie en de ui in een braadpan en zet die op halfhoog vuur.

  3. Roer de knoflook erdoor.

  4. Voeg de peterselie toe, roer kort en voeg de tomaten met het sap toe. Roer alles door elkaar en laat op een laag vuur sudderen.

  5. Doe na een kwartier de aardpeer, peper en zout erbij. Schep om en laat het nog eens een half uur tot drie kwartier sudderen. Tot de aardperen gaar zijn (prik er met een vork in).

Opmerkingen
  • Je kunt dit gerecht een dag tevoren maken.
  • Aardperen koken is soms een heikele zaak. Zo zijn ze nog knalhard, zo zijn ze zacht. Maar het koken in deze tomatensaus lijkt het echt gaar worden te voorkomen. (Het is het zuur van de tomaat, dat, net zo als bij het garen van aardappels, tegenwerkt.) Ze hadden nog een lekkere beet.

10 maart 2009
Dit zijn heel lekkere aardperen. We hebben het gemaakt, als bijgerecht bij het konijn met olijven en pijnboompitten. Erg smakelijk

14 maart 2015
Zes jaar later. We ontvangen een dank-e-mail dat de aardperen op Italiaanse wijze gemaakt zo lekker waren. Eigenlijk wisten we er niet meer van. Opgezocht en vandaag van zo’n beetje de laatste aardperen gemaakt. Inderdaad, erg lekker. En nu de foto’s erbij. (Daar deden we in 2009 nog niet aan.)

1 gedachte over “Gesmoorde aardperen met tomaat en ui”

Plaats een reactie

Waardering