Gewoon: gesmoorde prei

1½ kg (dunne) prei; 30 gr boter; scheut kruidenazijn; peper & zout

Prei schoonmaken. Snij alleen de witte en gele (en lichtgroene) delen in ringen van zo'n 2 cm breed. Wassen en uit laten lekken. Doe de prei in een grote pan met de boter, wat zout en de kruidenazijn. Voeg geen of zo weinig mogelijk water toe. Smoor de prei met het deksel op de pan in zo'n 20 minuten gaar. Af en toe omscheppen. Smoren, dus geen hoog vuur.
Op smaak brengen met wat verse peper en evt. nog wat zout.
De truc is om de prei niet te papperig te laten worden. Prei met een beet is goed, te rauwe prei is echter niet lekker.

28 februari 2007
Hoe lekker prei wel niet kan zijn. Ik heb dit al veel vaker gemaakt, maar tot nu toe verzuimd in het receptenboek op te nemen.

OPMERKINGEN
Met een stukje vis (snoekbaars) en gekookte of gebakken aardappels.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.