Groenlof met yacon en runderlever

Bron: uit de keuken van MergenMetz

1 à 2 kroppen groenlof (ca. 800 gr schoon), in ringen gesneden; 1 rode (Spaanse) peper, fijngehakt; 1 ui, gesnipperd; 2 tenen knoflook, geperst (en een kwartier laten liggen); 1 runderlever, gekookt (500-600 gram) en daarna in reepjes; 1 of 2 yacon (afh van grootte, ca. 300 gr), geschild, in de lengte doorgesneden en dan in schijfjes; 1 eetl sojasaus (dark/donkere); scheut wokolie (arachide-olie);

groenlof-met-yacon-en-runderlever-breed

Wij houden van groenlof. Lekker bitter. De zoete yacon (appelwortel) contrasteert daar mooi bij. En dan afmaken met wat meer aardse smaken als lever en sojasaus. Runderlever is droger dan bijvoorbeeld varkenslever, maar er is helemaal niets mis mee, zeker niet als het in reepjes is gesneden.


groenlof-met-yacon-en-runderlever-van-bovenVerhit in een wok of grote gietijzeren pan de olie. Fruit de ui. Als ze glazig wordt de peper, knoflook, yacon erbij. Even omscheppen en dan de groenlof. Goed omscheppen. Als het ietsje is geslonken ook de lever erdoor scheppen. De groenlof moet niet door en door gaar zijn, er mag een beet in blijven, zeker voor wat betreft de iets dikkere delen.
Op smaak brengen met ietsje sojasaus (voorzichtig) en serveren.


groenlof-met-yacon-en-runderlever-punt31 oktober 2016
We zijn helemaal in de yacon. Wat een heerlijke groente (knol). Zowel rauw als in gerechten als deze. Onze nicht Margreet en haar man Berend runnen een zorgboerderij in Lelystad. Ze hadden een jaar geleden een paar kleine koeien laten slachten. Speciaal voor ons hadden ze het orgaanvlees bewaard. En soms gaat dat zo, dat je opeens iets in de vriezer terugvindt. Zoals een runderlever…..


OPMERKINGEN
Geen

 

1 gedachte over “Groenlof met yacon en runderlever”

Plaats een reactie