Labskaus
Labskaus is een bietenstamppot met corned beef, haring en augurken. Oorspronkelijk een zeemansgerecht, vermoedelijk van rond de Oostzee. En het is nog verdraaid lekker ook!
Labskaus is een bietenstamppot met corned beef, haring en augurken. Oorspronkelijk een zeemansgerecht, vermoedelijk van rond de Oostzee. En het is nog verdraaid lekker ook!
Rauwe koolrabi en rauwe bieten, dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten voor deze uitstekende en verrassend frisse salade.
Een lekkere, frisse salade met haring en biet. Pasta in plaats van aardappel, wat meer gebruikelijk is. En dan natuurlijk ui, augurk en meer. Erg lekker.
Een heerlijke bietensalade met quinoa, Hollandse garnalen en olijven, kappertjes en meer.
Een wel heel erg lekkere plaattaart, zoals dat heet, van snijbiet met daarop plakjes rode biet, hazelnoten, feta en wat bosui.
Een makkelijk recept met variatiemogelijkheden: blokjes biet, blokjes yacon, wat augurk vormen de basis van een heerlijke salade.
Een cake, misschien meer een brownie, met rode bieten en pure chocolade. Mooi compact en zeer smakelijk mogen we wel zeggen
Aparte maar smaakvolle maaltijdsalade voor de herfst. Van biet en boekweit. En een beetje prei. De gerookte makreel maakt het af.
Smakelijke stamppot met bieten, spekjes en appel of yacon. Roer er wat fijngesneden salie door, verkruimel er wat fèta over en jummie, een heerlijk maal.
Het vergt wat voorbereidingstijd omdat spelt moet worden geweekt en bieten gekookt, maar daarna is het makkelijk te bereiden. En verrekte lekker!
Taart van blokjes biet (alle kleuren gebuikten wij), gestampte aardappels, wat mosterd, room en eieren. In een vorm van bladerdeeg. Zeer smakelijk.
De rode pastasaus kent nu eens geen tomaat. Betrekkelijk eenvoudig te maken gerechtje van (rode) bieten en pasta. Met wat feta en walnoot. En gefrituurde salieblaadjes om het af te maken.