Koolrabisalade 2

bron: Internet
1 koolrabi; 1 zoetzure appel; amandelschaafsel; room; citroensap

Schil de koolrabi en snijd deze met de mandoline in dunne reepjes. Net als de appel. Meng het in een kom met wat geschaafde amandelsnippers. Maak van room en citroensap een vinaigrette. Meng die erdoor. Zorg ervoor dat de salade niet druip van de vinaigrette, maar dat er net voldoende door gemengd wordt dat het aan de koolrabi en appel blijft hangen. In de koelkast zetten om af te koelen.

3 september 2005

Bij het hoofdgerecht toen Jacques en Erna kwamen eten. Fris contrast met de zeeduivel met paprikasaus en het puntje courgettetaart.
Wat ik te veel had gemaakt, had ik in een plastic bak in de koelkast bewaard. Jolien heeft het na haar werk bij Van der Valk gegeten. Wij zaten nog buiten na te tafelen en Jo kwam uit de keuken om te zeggen dat de koolrabisalade erg lekker was.

29 juli 2009
Een verdomd lekker frisse salade. Haast tè eenvoudig. Het is niet zo dat ik deze salade sinds 2005 niet meer heb gemaakt. Integendeel. Maar nu is de foto erbij gekomen.

OPMERKINGEN
29-07-2009: Wat zout kan geen kwaad. Ik had de dag ervoor een deel koolrabi met wat zout bestrooid weggezet en nu een forse koolrabi met de mandoline gestript en erdoor gemengd. Plus de rest van de ingrediënten (ongeveer x 2).

Plaats een reactie