Koolrabisalade met amandel en appel

Koolrabisalade met amandel en appel
Voorbereiding
10 min
 

Een wel zeer eenvoudig te maken en smakelijke salade. Als zomers bijgerecht niet te versmaden.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Ingredienten
  • 1-2 st koolrabi
  • 1 st zoetzure appel
  • ½-1 st citroen, alleen het sap
  • geschaafde amandelen naar eigen inzicht
  • scheutje room
  • peper uit de molen
Bereiding
Hoe moeilijk kan het zijn?
  1. Schil de koolrabi en snijd deze met de mandoline in dunne reepjes. Doe dit ook met de appel.

  2. Meng het in een kom met wat geschaafde amandelsnippers. Maak van room en citroensap een vinaigrette. Meng die erdoor.

  3. Zorg ervoor dat de salade niet druip van de vinaigrette, maar dat er net voldoende door gemengd wordt dat het aan de koolrabi en appel blijft hangen.

  4. Draai er nog wat peper overheen en in de koelkast zetten om af te koelen.

Opmerkingen

29-07-2009: Wat zout kan geen kwaad. Ik had de dag ervoor een deel koolrabi met wat zout bestrooid weggezet en nu een forse koolrabi met de mandoline gestript en erdoor gemengd. Plus de rest van de ingrediënten (ongeveer x 2).
14-07-2024: geen zout toegevoegd, was verder heerlijk. Maar ja, 15 jaar later, hè 🙂

3 september 2005
Bij het hoofdgerecht toen Jacques en Erna kwamen eten. Fris contrast met de zeeduivel met paprikasaus en het puntje courgettetaart.
Wat ik te veel had gemaakt, had ik in een plastic bak in de koelkast bewaard. Jolien heeft het na haar werk bij Van der Valk gegeten. Wij zaten nog buiten na te tafelen en Jo kwam uit de keuken om te zeggen dat de koolrabisalade erg lekker was.

29 juli 2009
Een verdomd lekker frisse salade. Haast tè eenvoudig. Het is niet zo dat ik deze salade sinds 2005 niet meer heb gemaakt. Integendeel. Maar nu is de foto erbij gekomen.

14 juli 2024
Weer gemaakt, recepten moeten worden omgezet naar een standaard formaat waar zoekmachines blij mee zijn. En weer foto’s gemaakt. Het is, misschien wel door zijn eenvoud, een lekkere salade. We aten het als een grote hap bij wat toastjes en een glas witte wijn. Vandaag was het namelijk even zomer.

Plaats een reactie

Waardering