Pastinaakkoeken
Verrassend eenvoudig te maken en smakelijke baksels, die we koeken mogen noemen. Leuk bijgerecht uit ca. 1830 uit The Hammond House Cook Book.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Verrassend eenvoudig te maken en smakelijke baksels, die we koeken mogen noemen. Leuk bijgerecht uit ca. 1830 uit The Hammond House Cook Book.
Verrassend smakelijke omelet met zwarte pronkbonen, ui, knoflook, gerookt paprikapoeder en wat peper. Heerlijk met een salsa.
Nduja is een zeer zachte chorizo uit Calabrië, het zuiden van Italie. Hiervan een saus met blokjes aardappel en grote, korte pasta en wat smeltende blokjes provelone. Niet te versmaden.
Een smakelijk pastagerecht met groene kool, pancetta of gewoon spekjes en mozzarella. Ook nog eens snel te maken.
Dit is zzzzmikkellen en zzzmullen. Het bittertje van de roodlof, het perenzoet en de krak van de walnoten.
Een bijzonder smakelijk gerecht met het verrukkelijke bittertje van de roodlof. Zonder kaas, maar met mascarpone.
Betrekkelijk eenvoudig recept maar o zo smakelijke taart of quiche met knolvenkel, spinazie en zachte geitenkaas
Een verrassend lekkere en aparte salade, warm of bijna koud, van een korte pasta met shiitake, knoflook, gember en radicchio. En een bijzondere dressing
Een bijzonder smakelijke taart met een fikse hoeveelheid palmkool en wat kikkererwten. Het deeg is ook met kikkererwtenmeel gemaakt. Licht gekruid. Jummie.
Betrekkelijk snel te maken en vrij unieke smaakcombinatie van courgette, shiitake, feta en basilicum. Heerlijk
Met gember, kokosmelk, rode curry en citroengras krijgt deze soep een heerlijk Aziatisch accent.
Vooral koud een lekkere, frisse, hartige quiche voor een warme zomeravond. Met spekjes, maar zonder kan ook.