Verwarm de oven voor op 220o C. Snipper de ui. Maak de pompoen schoon, schil ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de pompoen, ui en uitgeperste teen knoflook gedurende een minuut of vijf. Was de citroen goed, droog ‘m af en rasp de schil. Doe het water en de citroenrasp bij de pompoen en laat ca. 10 minuten stoven. Laat het mengsel uitlekken in een vergiet.
Snijd de gedroogde tomaat in stukjes. Roer de eieren los en doe de room, kaas, tomaat en het uitgelekte pompoenmengsel erbij. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Giet het geheel in een ingevette taartvorm en bak deze in plm. een half uur gaar.
8 december 2006
Je moet eens wat anders dan die eeuwige stoofpot. En het staat mij tegen om in dit jaargetij courgettes te kopen. Stoofpot hoort dus in de nazomer en vroege herfst.