Peultjes met tomatensaus
Peultjes in een saus van tomaat, basilicum en peterselie is Italiaans, dus lekker. Maar eigenlijk niet zo bijzonder.
Peultjes in een saus van tomaat, basilicum en peterselie is Italiaans, dus lekker. Maar eigenlijk niet zo bijzonder.
Kijk, dit is iets anders. Heldere tomatensap. En helemaal niet moeilijk om te maken. Uit het kookboek van Angélique Schmeink.
Al Capone blijkt gewoon meneer Poon. Als de vis. Dit recept komt uit het Slow Food viskookboek. Lekker. Uiteraard. Op zijn Italiaans met knoflook, roma tomaten en grote kappertjes.
Maak uw eigen zongedroogde tomaten. Kersentomaatjes door olijfolie met wat zout en suiker halen. Huppekee in de oven. Goddelijk.
Aanrader. Ontzettend lekkere koude komkommersoep met tomaten, komkommer en geklopt ei. Een authentiek Italiaanse soep uit het Slow Food kookboek Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.
Kerstomaatjes in de oven ingedroogd, op Italiaanse wijze. Verdomd lekker.
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
…. in tempurabeslag en gebakken.
Met zoete ui. Dat is wel belangrijk in dit recept. "Normale" ui is te bitter.
Basis tomatensaus voor menig gerecht.
Jam van tomaten is lekker. Maar waarbij eet je het?