Tuinbonensalade 1

Tuinbonensalade met nieuwe aardappels
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
Totaal
4 uur 40 min
 
Keuken: Dutch cuisine
Voor: 4 personen
Auteur: onbekend
Ingredienten
  • kg tuinbonen;
  • 600 g vastkokende aardappels ratte d'Ardeche, roseval, pink fir apple, e.a.
  • 4 eetl. mayonaise;
  • 4 eetl. yoghurt;
  • 2 eetl. citroensap;
  • peper en zout;
  • handje verse dille;
  • 2 blaadjes salie;
  • 2 bosuitjes;
  • evt. rucolasla
Bereiding
  1. Dop de tuinbonen en kook ze hooguit 10 min.
  2. Snijd de aardappelsin brokjes van tuinboonformaat en kook ze beetgaar. Af laten koelen.
  3. Hak de salie en dille heel fijn.
  4. Meng de mayonaise, yoghurt, citroensap, peper en zout, dille en salie tot een dressing. 
  5. Snijd de bosuitjes fijn.
  6. Schep tuinbonen, aardappelstukjes, bosuitjes en dressing door elkaar.
  7. Zet enkele uren in de koelkast.
  8. Serveer op een bedje van (rucola)slablaadjes.
Opmerkingen

In een groot diep bord opdienen. Erg lekker. Bed van rucola lijkt iets minder, omdat de smaak van rucola eigenlijk wegvalt. Eerder iets van grote bladeren neutrale botersla (gewone kropsla).

11 juli 2005


2 juli 2009
Maar weer eens gemaakt. Tegenwoordig moet je voor de meeste salades de tuinbonen dubbel doppen. En vandaag is het zeker 30+ graden, dus in dat soort klusjes hebben we absoluut geen zin.


3 juli 2010
Grappig. Een jaar en een dag later wederom gemaakt. En het weer is van hetzelfde laken en pak. Warm!


4 juli 2018
Grappig acht jaar en een dag later wederom gemaakt. En het weer is van hetzelfde laken en pak.
Warm!

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.