Guacamole

Bron: De keuken van MergenMetz
2 rijpe avocado's; 3 tomaten, in kleine stukjes gesneden; ½ grote zoete ui, klein gesnipperd; sap van 1-2 limoenen; ½ groen pepertje, heel fijn gesneden of gehakt; 1 teen knoflook uit de knijper; ¼ theel gemalen komijn; 1-2 eetl gehakte korianderblaadjes; gemalen zwarte peper; zout

Vooropgesteld: dit hoort eigenlijk niet thuis in deze verzameling recepten die gebaseerd zijn op de oogst uit onze eigen moestuin. Het enige dat we zelf oogsten zijn: korianderblaadjes, tomaten en pepertjes. Dat legitimeert het misschien een beetje. En verder vind ik dit zo'n mooi recept, dat het bewaard moet blijven.

Hak eerst de ui, doe het met het limoensap in een grote schaal of kom. Snijd de avocado's doormidden, haal de pit eruit, trek de schil eraf. Prak de avocado door de ui en het limoensap. Doe de rest van de ingrediënten erbij. Naar smaak grof gemalen zwarte peper en zout toevoegen. (Dat geldt ook voor de koriander.)

Je kunt het enkele dagen tevoren maken. Gevaar is dat de avocado bruin gaat kleuren. De een zegt: 'Doe een stuk schil van de avocado door de guacamole, dat voorkomt verkleuren', maar mijn oplossing is: leg er een stuk plastic (huishoud-)folie over. Druk dit op de guacamole, zodat er geen lucht tussen zit.

20 juli 2005 
Dit is een forse schaal. Ik heb het beste uit twee recepten gecombineerd.

OPMERKINGEN
Volgens mij de lekkerste guacamole.

Plaats een reactie